Manipulació d'aliments
Calendari curs
Dimarts 10 de Febrer de 9:15 a 12:45h
Dimecres 11 de Febrer de 9:15 a 12:45h
Dijous 12 de Febrer de 9:15 a 12:55h
Objectius
- Adquirir els coneixements bàsics establerts a la manipulació d'aliments i aplicar-los a l'entorn laboral.
- Conèixer els tipus d'aliments i la contaminació a què són susceptibles.
- Aprendre pautes d'higiene, manipulació i manteniment de locals per tal de treballar amb aliments de manera segura i evitar contaminacions.
- Conèixer la normativa en matèria d'alimentació i altres problemes relacionats amb l'alimentació no derivats de contaminacions com al·lèrgies i intoleràncies.
Contingut del curs
• Classificació dels aliments
- Concepte d'aliment
- Tipus d'aliments
- Criteris de qualitat
• Identificació les fonts de contaminació dels aliments
- Concepte de contaminació en aliments
- Tipus, vies i fonts de contaminació
• Reconeixement dels factors de creixement dels microorganismes en aliments
- Tipus de microorganismes
- Factors de creixement
- Aliments d'alt i baix risc per a la contaminació per microorganismes
- Malalties transmeses per microorganismes en aliments
• Distinció dels mètodes conservació dels aliments
- Mètodes físics: temperatura i contingut en aigua
- Mètodes químics
- Envasament. Envasats específics. Productes no envasats
- Etiquetatge
- Emmagatzematge
• Adopció de mesures de neteja i higiene a la manipulació d'aliments
- Higiene personal
- Locals i instal·lacions
- Residus i reciclatge de residus
- Neteja i desinfecció d'instal·lacions i equips
- Control de plagues
• Reconeixement de la normativa aplicable a la manipulació dels aliments
- Sistema d'autocontrol APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític)
- Reglament europeu 852/2004
- Reglament europeu 1169/2011 sobre al·lèrgens
- Reial decret 109/2010
- Mesures legislatives actuals
Documentació administrativa que cal aportar
Per formalitzar la inscripció, una vegada complimentat el formulari cal adjuntar en el mateix formulari o enviar a info@vamformacio.cat la documentació que es detalla a continuació:
- Fotocopia DNI/NIE ambdues cares i vigent
- TITULACIÓ ACADÈMICA homologada pel Ministeri Educació Espanyol.
- Treballadors/es en actiu o ERTO: NÒMINA mes anterior per a treballadors en actiu / VIDA LABORAL actualitzada
- Autònoms/es: darrer REBUT AUTÒNOM
- Aturats/es: DARDO actualitzat
Formador/s
Anna Perez Curto
Llicenciada en Ciència i Tecnoliga dels aliments
Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica
Centac GROUP


