Elaboració de pa

  Formulari requerit - Formulari formació subvencionada  
  • Compartir :  
Categoria: Taller cuina
Data: 05/10/2026 - 20/10/2026

Formació subvencionada

Característiques
Modalitat
Presencial
Total hores curs
20
Lloc teoria
Aula No Cuino - Torredembarra

Places disponibles: 18
Cant.


Calendari curs

Dilluns 5 d'octubre de 17 a 21h

Dimarts 6 d'Octubre de 17 a 21h

Dilluns 13 d'octubre de 17 a 21h

Dilluns 19 d'octubre de 17 a 21h

Dimarts 20 d'Octubre de 17 a 21h

Objectius

Realitzar les tasques d'elaboració de peces de pa i brioixeria, utilitzant les eines necessàries per al pastat, format de peces, fermentació, cocció i refredat i el posterior envasament

Contingut del curs

  • Identificació de les Innovacions del sector forner
  • Canvi d'hàbits
  • Valor nutricional del pa
  • Matèries primeres: nous cereals, nous productes, noves especialitats
  • Classificació i explicació d'elements materials i alimentaris
    • Les matèries primeres
    • El material auxiliar i l'utillatge utilitzat a les elaboracions
    • La maquinària emprada a Forn
  • Descripció de les tècniques bàsiques d'elaboració a Forn
    • Formulacions
    • Tipus de pastat
    • Temps de repòs
    • Tècniques de preformat, bolejat i format
    • Tipus i temps de fermentació
    • Cocció i acabat de producte: talls, grenyat, temperatures de forn
    • Identificació dels possibles defectes
  • Aplicació de les tècniques de fermentació i els diferents ferments utilitzats en fleca
    • Tipus de fermentació
    • Ferments naturals, massa mare
    • Llargues fermentacions
    • Fermentació en directe
  • Aplicació de fórmules i processos d'elaboració de pans i altres productes de forn
    • Elaboracions bàsiques
    • Masses: d'alta hidratació, de baixa hidratació, enriquides i de sabors
  • Realització i elaboració de pans i tast
    • Pa de massa mare
    • Pans amb noves farines i cereals
    • Pans d'alta hidratació
    • Pans enriquits
    • Productes assortits de forn
  • Tast dels diferents productes (visual, tàctil, olfactiu i degustació)

Requisits participants

Requisits d'accés de l'alumnat Acreditacions/ titulacions.

· Complir com a mínim algun dels següents requisits:

   - Certificat de professionalitat nivell 1 - Títol Professional Bàsic (FP Bàsica)

   - Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.

   - Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent. - Certificat de Professionalitat de nivell 2.

   - Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.

   - Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.

 

· Experiència professional, no es requereix.

 

· Altres

   - Quan l'aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l'experiència professional, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d'accés UNA VEGADA FINALITZADA LA INSCRIPCIÓ. Enllaç prova d’accés: https://forms.gle/E32NtsQc6L5tQ2467 

Documentació administrativa que cal aportar

Per formalitzar la inscripció, una vegada complimentat el formulari cal adjuntar en el mateix formulari o enviar a info@vamformacio.cat la documentació que es detalla a continuació:

- Fotocopia DNI/NIE ambdues cares i vigent

- TITULACIÓ ACADÈMICA homologada pel Ministeri Educació Espanyol.

- Treballadors/es en actiu o ERTO: NÒMINA mes anterior per a treballadors en actiu / VIDA LABORAL actualitzada

- Autònoms/es: darrer REBUT AUTÒNOM

- Aturats/es: DARDO actualitzat

Formador/s

Alba Molas Gregorio

C.P Pastisseria i Confiteria

Gerent de UdPFormacio (Una de Postres Formació)

Formador/s

  
0
Tancar
0 Cursos
Subtotal 0,00 €
1. Donar-te d’alta com a usuari com a :
  - PERSONA FÍSICA, en el cas de particulars.
  - PERSONA JURÍDICA, en el cas d’empreses o Autònoms.

2. Seleccionar el curs desitjat.

3. En el cas de FORMACIÓ PROGRAMADA
Selecciona opció : preu curs o preu empresa bonificat.
( ojo que nomes es pot tramitar la bonificació pels treballadors en alta a l’empresa el primer dia de curs).

4. Indicar nº de persones a inscriure. Clicar a “començar la inscripció” i si tot és correcte “confirmar inscripció”.

5. Complimentar amb les dades de l’ALUMNE, en cas d’inscripcions múltiples, disposes de vàries pantalles per a cada persona a inscriure. I ja pots “confirmar el formulari i finalitzar inscripció”. Rebràs un mail de confirmació de la inscripció.

6. En el cas de FORMACIÓ PROGRAMADA en l’apartat “Pagament” cal gestionar el pagament del total del cost de la inscripció.
Rebràs la corresponent factura per tal de fer la transferència bancària.
La inscripció quedarà confirmada en el moment de rebre el pagament.