Elaboració de pa
Calendari curs
Dilluns 5 d'octubre de 17 a 21h
Dimarts 6 d'Octubre de 17 a 21h
Dilluns 13 d'octubre de 17 a 21h
Dilluns 19 d'octubre de 17 a 21h
Dimarts 20 d'Octubre de 17 a 21h
Objectius
Realitzar les tasques d'elaboració de peces de pa i brioixeria, utilitzant les eines necessàries per al pastat, format de peces, fermentació, cocció i refredat i el posterior envasament
Contingut del curs
- Identificació de les Innovacions del sector forner
- Canvi d'hàbits
- Valor nutricional del pa
- Matèries primeres: nous cereals, nous productes, noves especialitats
- Classificació i explicació d'elements materials i alimentaris
- Les matèries primeres
- El material auxiliar i l'utillatge utilitzat a les elaboracions
- La maquinària emprada a Forn
- Descripció de les tècniques bàsiques d'elaboració a Forn
- Formulacions
- Tipus de pastat
- Temps de repòs
- Tècniques de preformat, bolejat i format
- Tipus i temps de fermentació
- Cocció i acabat de producte: talls, grenyat, temperatures de forn
- Identificació dels possibles defectes
- Aplicació de les tècniques de fermentació i els diferents ferments utilitzats en fleca
- Tipus de fermentació
- Ferments naturals, massa mare
- Llargues fermentacions
- Fermentació en directe
- Aplicació de fórmules i processos d'elaboració de pans i altres productes de forn
- Elaboracions bàsiques
- Masses: d'alta hidratació, de baixa hidratació, enriquides i de sabors
- Realització i elaboració de pans i tast
- Pa de massa mare
- Pans amb noves farines i cereals
- Pans d'alta hidratació
- Pans enriquits
- Productes assortits de forn
- Tast dels diferents productes (visual, tàctil, olfactiu i degustació)
Requisits participants
Requisits d'accés de l'alumnat Acreditacions/ titulacions.
· Complir com a mínim algun dels següents requisits:
- Certificat de professionalitat nivell 1 - Títol Professional Bàsic (FP Bàsica)
- Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.
- Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent. - Certificat de Professionalitat de nivell 2.
- Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.
- Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.
· Experiència professional, no es requereix.
· Altres
- Quan l'aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l'experiència professional, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d'accés UNA VEGADA FINALITZADA LA INSCRIPCIÓ. Enllaç prova d’accés: https://forms.gle/E32NtsQc6L5tQ2467
Documentació administrativa que cal aportar
Per formalitzar la inscripció, una vegada complimentat el formulari cal adjuntar en el mateix formulari o enviar a info@vamformacio.cat la documentació que es detalla a continuació:
- Fotocopia DNI/NIE ambdues cares i vigent
- TITULACIÓ ACADÈMICA homologada pel Ministeri Educació Espanyol.
- Treballadors/es en actiu o ERTO: NÒMINA mes anterior per a treballadors en actiu / VIDA LABORAL actualitzada
- Autònoms/es: darrer REBUT AUTÒNOM
- Aturats/es: DARDO actualitzat
Formador/s
Alba Molas Gregorio
C.P Pastisseria i Confiteria
Gerent de UdPFormacio (Una de Postres Formació)


