Alimentació i restauració, SECTORIAL (formació subvencionada)
|
|
PANS AMB FERMENTS NATURALS (Totalment subvencionat) |
|
Modalitat: 10 (Exclosos treballadors de l'administració pública)
Mètode: Teòric
Durada:
Teoria: 10 hores
Pràctica: 0 hores
|
|
|
· Formació subvencionada
|
Objectius
Objectiu general:
- Exercir les tasques relatives a l'elaboració de pa i altres productes de fleca a partir de l’elecció de matèries primeres i auxiliars, dosant-les adequadament, utilitzant la maquinària, útils i eines necessàries per realitzar el pastat, format de peces, fermentació, cocció i refredat i el seu posterior envasat i expedició o embena respectant les normatives vigents, així com les de seguretat i higiene en el treball i les higiènic-sanitàries i ambientals.
Objectius específics:
- Conèixer, identificar i classificar les matèries primeres i auxiliars necessàries en el procés d'elaboració de pa i altres productes de fleca, així com les seves qualitats i característiques.
- Analitzar les fórmules i procediments d'elaboració del pa i d'altres productes de fleca, realitzant les operacions bàsiques d'elaboració, seleccionant formats i dissenys per a la realització de diversos tipus de pa, comprovant la qualitat en el desenvolupament del procés d'elaboració i contrastant els resultats obtinguts amb les especificacions de referència.
- Conèixer i realitzar elaboració de productes segons les formulacions i la tècnica adequada.
- Conèixer i utilitzar la tècnica del ferment natural o la massa mare natural en productes de pa i brioixeria per recuperar el sabor tradicional del pa amb elaboracions artesanals i productes naturals.
- Conèixer i dur a terme tasques de neteja i desinfecció de les eines i maquinària, activitats d'higiene personal i de la indumentària de treball, així com el condicionament del lloc de treball, insistint en la repercussió de la indústria en el medi ambient i la minimització de les possibilitats de riscos laborals, tot això seguint la normativa vigent.
|
AULA |
|
MÈTODE |
|
DATES |
|
HORARI |
|
| Aula NO CUINO - Torredembarra C/ Filadors 15 Torredembarra | | Teòric | | 02, 09 Març al 20 Gener | | 17:00 - 20:00 | |
| Aula NO CUINO - Torredembarra C/ Filadors 15 Torredembarra | | Teòric | | 16 Març
| | 17:00 - 20:30 | |
Temari
1. Les matèries primeres i els productes auxiliars.
2. Elaboració de pa i productes de fleca Pans artesans i enriquits amb masses mare: elaboracions que tornen als formats tradicionals de pans i desenvolupen nous sabors en pans amb productes de temporada i enriquits amb diferents cereals.
3. Seguretat alimentaria: pràctiques correctes d’higiene alimentària, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
Condicions específiques
Vam formació també realitza formació a mida per a empreses. En aquests casos, podem desplaçar-nos a les seves instal·lacions o voltants, a realitzar el curs en les dates i horari que els interessin. Consulti amb els nostres tècnics de formació al telèfon 977 645 895 o 664 802 549 o per email:
info@vamformacio.cat. Podeu consultar la nostra ample oferta formativa a la web . Per a formacions a mida poseu-vos en contacte via mail.
Totes les formacions es poden bonificar pel sistema de bonificacions de la Seguretat Social (Fundació Tripartita).
Vam Formació realitza totes les gestions sense cost addicional, per tal que les empreses recuperin el cost de la formació.
Formació de Carretilles elevadores, plataformes elevadores i pont grua:
No es podrà accedir a la part pràctica si no es supera prèviament l'examen de la part teòrica.
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a
info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
Formació de manipulació d'aliments:
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a
info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
Demana informació