Manipulació d'aliments i seguretat alimentària APPCC
|
|
MANIPULACIO D'ALIMENTS + ALERGIES ALIMENTARIES + APPCC |
|
Modalitat: ON LINE
Mètode: Teòric
Durada:
Teoria: 20 hores
Pràctica: 0 hores
|
|
|
· Formació bonificable
|
|
Preu treballadors/autònoms: 125€
|
Objectius
Aconseguir que l'alumne se senti responsable del seu propi aprenentatge i col•labori amb la resta dels companys per aplicar els coneixements adquirits en matèria de seguretat alimentària, a fi de conèixer les activitats, els riscos de contaminació alimentària així com de les mesures preventives a aplicar a les seves activitats diàries perquè els propuctes alimentaris per ell manipulats directa o indirectament no suposin un risc per a tercers.
|
AULA |
|
MÈTODE |
|
DATES |
|
HORARI |
|
| Aula On line
| | Teòric | | 02 Maig al 31 Maig | | | |
Temari
MÒDUL I
A. La Cadena dels aliments
1. Cadena dels aliments
2. Seguretat alimentària
B. Contaminació dels aliments
1. Contaminació dels aliments
2. Per evitar la contaminació.
C. Infeccions, intoxicacions, toxiinfeccions
1. Afeccions alimentàries.
2. Infeccions, Intoxicacions, Toxiinfeccions
3. Agents biològics – Bacteris, Virus, Paràsits
4. Agents químics dorigen biològic i dorigen no biològic
D. Al•lèrgies i intoleràncies alimentàries
1. Afeccions alimentàries
2. Al•lèrgia mediada per IgE
3. Al•lèrgia no mediada per IgE (Celiaquia)
4. Intolerància alimentària
5. Els al•lèrgens alimentaris
E. Riscos i MP Bones Pràctiques. Gestió d'al•lèrgens
0. Riscos específics
1. Al•lèrgens en aliments envasats
2. Al•lèrgens en aliments no envasats
3. El manipulador d'aliments
4. Proveïdor, emmagatzematge.
5. Establiment
6. Producció i controls de fabricació
7. Mètodes analítics per al control d'al•lèrgens
F. Al•lèrgies i intoleràncies MP APPCC, Etiqueta..
1. Pla de gestió d'al•lèrgens. APPCC
2. Etiquetatge. Reglament UE 1169
MÒDUL II
A. Riscos
1. Riscos derivats del Manipulador
2. Riscos derivats dels aliments
3. Riscos derivats del local / Instal•lacions
4. Riscos derivats dels Equips, Estris
5. Altres riscos derivats del contacte amb productes químics, manipulació manual de càrregues,
emmagatzematge..
B. MP. CONTROL DE QUALITAT APPCC
1. Normativa d'aplicació per a la seguretat alimentària
2. Sistema APPCC – Reglament UE 852/2004
3. Sistema APPCC – Conceptes Bàsics
4. Sistema APPCC – Continguts autosistema de control
5. Bones Pràctiques
C. MP. Bones Pràctiques per al local, instal•lacions, equips, utensilis,
productes químics..
1. MP. Disseny
2. MP. Neteja
3. MP. Desinfecció
4. MP. Control de Plagues: Desinsectació, Desratització
5. MP. Productes químics
6. MP. Eliminació de Residus
D. MP. Bones Pràctiques per a la conservació dels aliments
1. MP. Per evitar la contaminació i multiplicació dels bacteris
2. MP. Mètodes basats en l'eliminació de l'aigua
3. MP. Mètodes basats en aplicar calor
4. MP. Mètodes basats en el tipus d'envasament
5. MP. Altres mètodes
6. MP. Mètodes basats a aplicar fred.
E. MP. Bones Pràctiques per al Manipulador d'Aliments
1. MP. Per al Manipulador d'aliments
2. MP. Equips de Protecció Individual (EPI's)
F. MP. Bones Pràctiques per a la manipulació d'aliments en activitats
concretes
1. MP. A les activitats de Producció i Transport
2. MP. A les activitats de Compra
3. MP. A les activitats de Recepció d'aliments
4. MP. A les activitats d'Emmagatzematge
5. MP. A les activitats de Preparació i Cuinat
6. MP. A les activitats de Conservació i Manteniment d'aliments cuinats
7. MP. A les activitats d'Emplatat, Gel.
8. MP. Per a altres riscos: Carnisseria, Peixateria, magatzems de fruita i verdura a l'engròs.
G. MP. Fitxes tècniques. Carta del Producte Final: MENU
1. Fitxa per al Control d'olis
2. Fitxa per al Control de processos
3. Fitxa per al Control de temperatures
4. Fitxa per al Control de magatzem i càmeres
5. Fitxa per al Control del clor
6. Fitxa per al Control de desinsectació, desratització
7. Fitxa per al Control de neteja i desinfecció
8. Fitxa per al Control de recepció de matèries primeres
9. Fitxa per al Control del producte
10. Fitxa per a la informació del contingut del producte
11. Fitxa MENU AL•LÈRGENS
H. MP. Pla de Control Sanitari
1. Pla de Control Sanitari
2. Xarxa d'Alerta Sanitària
Condicions específiques
Vam formació també realitza formació a mida per a empreses. En aquests casos, podem desplaçar-nos a les seves instal·lacions o voltants, a realitzar el curs en les dates i horari que els interessin. Consulti amb els nostres tècnics de formació al telèfon 977 645 895 o 664 802 549 o per email:
info@vamformacio.cat. Podeu consultar la nostra ample oferta formativa a la web . Per a formacions a mida poseu-vos en contacte via mail.
Totes les formacions es poden bonificar pel sistema de bonificacions de la Seguretat Social (Fundació Tripartita).
Vam Formació realitza totes les gestions sense cost addicional, per tal que les empreses recuperin el cost de la formació.
Formació de Carretilles elevadores, plataformes elevadores i pont grua:
No es podrà accedir a la part pràctica si no es supera prèviament l'examen de la part teòrica.
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a
info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
Formació de manipulació d'aliments:
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a
info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
Demana informació