Alimentació i restauració, SECTORIAL (formació subvencionada)
|
|
Presentació de vins i begudes |
|
Modalitat: Presencial
Mètode: Teòric
Durada:
Teoria: 15 hores
Pràctica: 0 hores
|
|
|
· Formació subvencionada
|
Objectius
Objectiu general:
- Realitzar totes les operacions adequades per a la seva conservació, preparació i servei, utilitzant els
procediments i tècniques establertes.
Objectius específics:
- Capacitar al col.lectiu per realitzar un anàlisi sensorial del vi, tot i treballant els 5 sentits (vista, olfat,
gust, tacte i oïda).
- Treballar amb els mètodes i tècniques del tast que permetin percebre, identificar i apreciar un cert
número de propietats dels vins.
- Aprendre a detectar les sensacions per expressar-les i comunicar-les, amb independència psicològica i
autonomia.
- Aprendre els principis del maridatge del vi i el menjar.
- Capacitar en la gestió d'un celler de restaurant
|
AULA |
|
MÈTODE |
|
DATES |
|
HORARI |
|
| Aula Tamarit
| | Teòric | | 02, 08, 09 Febrer
| | 09:00 - 14:00 | |
Temari
1. Definicions i metodologia del tast
2. La vista i l'examen visual
3. L'olfacte i les olors del vi. El bouquet
4. El gust
5. Estímuls sensitius
6. Equilibri entre aromes i sabors
7. Llenguatge del tastador: vocabulari gustatiu
8. Tècniques i elements importants del tast: copes, locals, condicions ambientals, temperatures òptimes
per tastar correctament
9. Tipus de tast i fases del tast
10. Fixes de tast: les maneres de puntuar el vi
11. El sol i la seva influència en el tast
12. Components del vi i la seva influència en el tast
13. Maridatges
14. Gestió i control del celler
Condicions específiques
Vam formació també realitza formació a mida per a empreses. En aquests casos, podem desplaçar-nos a les seves instal·lacions o voltants, a realitzar el curs en les dates i horari que els interessin. Consulti amb els nostres tècnics de formació al telèfon 977 645 895 o 664 802 549 o per email:
info@vamformacio.cat. Podeu consultar la nostra ample oferta formativa a la web . Per a formacions a mida poseu-vos en contacte via mail.
Totes les formacions es poden bonificar pel sistema de bonificacions de la Seguretat Social (Fundació Tripartita).
Vam Formació realitza totes les gestions sense cost addicional, per tal que les empreses recuperin el cost de la formació.
Formació de Carretilles elevadores, plataformes elevadores i pont grua:
No es podrà accedir a la part pràctica si no es supera prèviament l'examen de la part teòrica.
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a
info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
Formació de manipulació d'aliments:
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a
info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
Demana informació